Återvinningsstationer

På återvinningsstationerna kan du som privatperson lämna dina förpackningar och returpapper. Den 1 januari 2024 tog Nodra över drift och underhåll av återvinningsstationerna från Förpackningsinsamlingen (FTI).

För förpackningar gäller producentansvar, vilket betyder att de som tillverkar produkterna ansvarar för att de samlas in och återvinns. Returpapper och tidningar är ett kommunalt ansvar. Men du kan ändå lämna det på en återvinningsstation.

Vi behöver alla hjälpas åt att hålla det rent och snyggt kring återvinningstationerna för allas trevnad. Lägg dina förpackningar i containrarna och lämna inget avfall utanför containrarna.

Avfall som du kan lämna på en återvinningsstation

På de flesta återvinningsstationer finns det även en behållare där du kan lämna småbatterier samt behållare där du kan lämna hela och rena kläder.

Det är bara hushåll som får lämna sina förpackningar på en återvinningsstation. De är inte till för företag och verksamheter.

Förpackningar från företag

Hitta återvinningsstation

Återvinningsstationer i Norrköpings kommun

Namn på återvinnings­stationen

Adress

Abel Beckers gata

Abel Beckers gata 3

Arkösund

Arkösundsvägen 543

City Gross

Malmgatan 41

ICA Klockaretorpet

Folkborgsvägen 1

ICA Skärblacka

Skogängsvägen 13

Jursla

Lillsjövägen 4A

Klockartorpet Valthornet

Torsten Fogelqvist Gata 120

Krokek Resecentrum

Krokek Resecentrum

Lindö

Aktergatan 4

Returpunkt Krokek

Sjöviksvägen 161

Returpunkt Norrköping

Fridhemsvägen 7

Returpunkt Skärblacka

Förrådsvägen 2

Returpunkt Åby

Hydraulvägen 10

Returpunkt Östra Husby

Företagsgården Östra Husby

Stortorget

Stortorget 1

Vilbergen Centrum

Urbergsgatan 99

Åby Centrum

Åbymovägen 1

Felanmälan

Du kan göra en felanmälan här på nodra.se eller i Nodras app om en behållare är full eller om återvinningstationen behöver städas.

Felanmälan återvinningsstation

Nodras app

De behållare för kläder som finns på de flesta återvinningsstationerna tillhör hjälporganisationerna som hämtar kläderna. Ta direkt kontakt med dem om du ser att en behållare behöver tömmas.

Återvinningsstation i Svärtinge

Vi planerar att etablera en återvinningsstation i Svärtinge som beräknas kunna finnas på plats i slutet av 2024.

Förändringar från 1 januari 2027

Återvinningsstationerna kommer att finnas kvar i sin nuvarande form fram till den 1 januari 2027. Från och med då är det endast lagkrav på att kommunerna ska samla in så kallade skrymmande förpackningar av papper och plast på återvinningsstationerna. Det är alltså förpackningar som är för stora för att få plats i de vanliga sopkärlen. Exempel på skrymmande förpackningar är förpackningar till möbler och större husgeråd.

I takt med att fastighetsnära insamling av förpackningar införs för både villor och lägenheter i Norrköping kommer vi att se över hushållens behov av att kunna lämna vanliga förpackningar på återvinningsstationerna.

Senast uppdaterad: