Matavfall från flerbostadshus

Kom igång med utsortering av matavfall. Från den 1 januari 2024 är det obligatoriskt för alla verksamheter och hushåll i hela Sverige att sortera ut matavfall. Du som äger ett flerbostadshus i Norrköping där ni blandar restavfall och matavfall behöver senast under 2024 ta kontakt med Nodra för att starta upp ett abonnemang för separat sortering av matavfall.

Som fastighetsägare ansvarar du för att boende och verksamheter i fastigheten kan sortera ut matavfallet.

Du som saknar ett abonnemang för matavfall i dina fastigheter behöver se till att det finns plats i ditt avfallsutrymme för insamling av matavfall. Du behöver sedan ta kontakt med vår kundservice för att beställa ett abonnemang för hämtning av matavfall.

Om du behöver ytterligare information och råd om matavfallsinsamling kan du fylla i formuläret nedan, så kommer en av våra handläggare att ta kontakt med dig.

Om du har frågor om införande av förpackningsinsamling hänvisar vi dig till någon av våra auktoriserade entreprenörer. Läs mer på sidan om förpackningar.

Förpackningar och returpapper från flerbostadshus

Jag vill bli kontaktad angående införande av matavfalls­insamling

Kund- och kontaktuppgifter


Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter


Jag vill bli kontaktad angående: * (obligatorisk)
Jag vill bli kontaktad angående:Godkänn och skicka in din beställning

Sopkärl för matavfall

Till matavfallet finns sopkärl på 140 liter. Större sopkärl blir alltför tunga att dra när de innehåller matavfall. Färgen på sopkärlen till matavfallet är brun.

Det finns även möjlighet att få matavfall hämtat i sopsug eller underjordsbehållare.

Installera underjordsbehållare eller sopsug

Hämtningsintervall

Matavfallet måste hämtas minst en gång i veckan. Ett flerbostadshus kan få hämtning upp till fem gånger i veckan. Blir dina kärl full mellan tömningarna har du möjlighet att beställa extra sophämtning mot en avgift. Men om det alltid är överfullt i sopkärlen är det bättre att se över abonnemanget och om du behöver fler eller större kärl eller tätare hämtning.

I hämtningsavgiften ingår 5 meter dragväg (vägen som sophämtaren måste dra sopkärlet till sopbilen). Om dragvägen överskrider detta måste du betala extra.

Mer om matavfall

Matavfall

Senast uppdaterad: